Documente necesare la internarea in spital:
• bilet de trimitere de la medicul de familie ;
• buletin de identitate; 
• adeverinta de salariat pentru persoanele incadrate in campul muncii sau dupa caz, cupon de pensie (pentru pensionari), cupon de somaj (pentru someri), adeverinta de elev/student (pentruelevi/studenti) 
• adeverinta de ajutor social, pentru persoanele care primesc ajutor social; 
• pentru gravidele si lehuzele care nu platesc asigurari sociale de sanatate, adeverinta de la primarie din care sa rezulte ca nu realizeaza nici un venit; 
Conform art.51 din Contractul Cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate, bolnavii care nu dovedesc calitatea de asigurat printr-unul din actele mentionate mai sus si nu reprezinta urgenta medico-chirurgicala, NU VOR FI INTERNATI.
In majoritatea cazurilor cand acestea nu presupun o situatie urgenta, internarea in unitatea noastra se face pe baza de trimitere din partea medicului de familie sau din partea medicului specialist din Ambulatoriul de specialitate.
In Camera de Garda sosesc pacientii cu o patologie grava ce necesita internarea in regim de urgenta, acest lucru fiind decis de medicii specialisti din cadrul acestui compartiment in colaborare cu medicii de garda din sectiile spitalului nostru.
Este important sa respectati orice instructiune speciala pe care o primiti in legatura cu internarea dvs.; la solicitarea personalului va rugam sa puneti la dispozitie datele de identitate corecte precum si actele ce demonstreaza calitatea dvs. de asigurat.
In timpul spitalizarii, s-ar putea sa fie necesar transferul dvs. intre sectii. Acest lucru se va realiza cu scopul de a imbunatati calitatea ingrijirii dvs. sau a altor pacienti din spital. Facem apel la cooperarea dvs. in aceasta privinta. 
Obiecte necesare la internare
• Medicatia curenta completa, inclusiv medicamentele naturiste sau fara prescriptie pe care le luati, astfel încât sa avem o imagine completa a anamnezei dumneavoastra. 
• Obiectele si materialele necesare igienei dvs. personale in spital: 
o Crema si aparat de barbierit ; 
o Pieptene si perie de par ; 
o Periuta si pasta de dinti
Daca doriti:
o Prosop, burete si sapun; 
o Pijamale / camasa de noapte ; 
o Halat si papuci ; 
• Obiectele de valoare nu se pastreaza cu dvs. in spital: Spitalul nu îi asuma responsabilitatea pentru obiectele de valoare ca de exemplu bani, bijuterii si alte bunuri personale. Pacienii sunt rugati sa trimita acasa prin intermediul rudelor bunurile personale, inclusiv obiectele de valoare, bijuteriile si documentele importante. Pastrati numai sume mici de bani (suficienti pentru cheltuieli zilnice, sau eventual pentru acoperirea cheltuielilor ocazionate de drumul de intoarcere de la spital acasa). 
• Nu uitati! Comunicati personalului spitalului numele, adresa si numarul de contact ale rudei dvs. cea mai apropiata. 
Proceduri de externare
Momentul si ziua externarii va vor fi anuntate cu o zi inainte de medicul curant, lucru ce va va permite sa va puneti la punct cu cele necesare externarii:
• Anuntati-va familia sau ruda cea mai apropiata de externarea dvs.. Daca nu aveti mijloace personale (telefon mobil) pentru acest lucru, solicitati ajutorul personalului spitalului; 
• Solicitati biletul de externare in dublu exemplar – cu una din copii urmand sa va prezentati la medicul de familie pentru inregistrare si eliberarea eventualelor retete medicale. Pentru ce anume este medicatia, cat de des si pentru cat timp trebuie sa o luati? Daca aveti nelamuriri, intrebati medicul curant inainte de a pleca. 
• Aveti nevoie de un certificat medical pentru angajatorul dvs. ? Nu uitati sa solicitati acest lucru inainte de externare.